Начало БЪЛГАРИЯ Последно заседание на депутатите в 44-ото Народно събрание

Последно заседание на депутатите в 44-ото Народно събрание

0
Народните представители се събират на последното си заседание в сегашния състав на парламента. Броени дни остават до парламентарните избори на 4-ти април. Днес заседанието е с една единствена точка в дневния ред – закриване.
44-ото Народно събрание е обикновено. Сформирано е според резултатите от извънредните парламентарни избори през 2017 година, които се провеждат след оставката на кабинета “Борисов 2”.  Първото заседание е на 19-ти април 2017 г. 

Някои определят този парламент като един от най-срамните. Ще бъде запомнен с няколко неща – освен че е един от първите за последните години, изкарал пълен мандат, той се премести и в нова сграда – бившият Партиен дом. Това се случи през септември миналата година в първия работен ден на депутатите след лятната ваканция. Това бе обект на критики. 

Сегашният състав на парламента ще бъде запомнен с множество скандали, патаклами и размяна на остри реплики. 

Народното събрание е провело за изминалите четири години общо 487 заседания, на които са били приети 497 закона и са внесени 829 законопроекта. Традиция стана в преходни и заключителни разпоредби да се прокарват спорни промени в законите. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук