Начало НОВИНИ Египет: сблъсъкът на влака оставя около 32 загинали и 66 ранени

Египет: сблъсъкът на влака оставя около 32 загинали и 66 ранени

0

Най-малко 32 души загинаха, а 66 бяха ранени при сблъсъка на два влака, станал в село Ал Савама, северно от град Сохаг, в Египет.

Инцидентът е станал на западния бряг на река Нил.

Египетското министерство на здравеопазването съобщи за това. Повече от 30 линейки транспортираха жертвите до няколко близки болници в провинцията, разположени в долината на Нил, където железниците са стари и в лошо състояние, съобщи EFE.

Ударът, който се е случил между станциите Al Maragha и Tahta, е причинил и преобръщане на последните два вагона на влак 157, се казва в изявление на източника.

Административната прокуратура разпореди началото на „спешно разследване“ за железопътната катастрофа, съобщи официалната египетска информационна агенция MENA.

Президентът на Египет Абделфатах ал Сиси обеща да накаже „без изключение“ виновните за влаковата катастрофа в Южен Египет, при която загинаха поне 32 мъртви и повече от 60 ранени.

„Всеки, който е отговорен за тази болезнена катастрофа, независимо дали поради небрежност или корупция, ще получи възпиращо наказание, без изключение или забавяне“, заяви президентът в профила си в Twitter.

По същия начин той нареди на компетентните органи да „вземат всички необходими мерки и да осигурят адекватно обезщетение на семействата на загиналите и ранените“.

Ал Сиси заяви, че следи отблизо развитието, докато премиерът Мустафа Мадбули се е насочил към южната провинция Сохаг, където е станала катастрофата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук