Начало БЪЛГАРИЯ Захарова: Българските граждани нямат полза от влошаване на отношенията с Русия

Захарова: Българските граждани нямат полза от влошаване на отношенията с Русия

0

„Изгонването на двамата руски дипломати от София безспорно е удар по двустранните отношения. Това не носи никаква полза на българските граждани“, заяви за БНР говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова по време на редовния си седмичен брифинг. 

Тя заяви, че скандалът с руските шпиони у нас е резултат от неспособността на някои български политици да създадат позитивен дневен ред:

„Те трябва да създават позитивен дневен ред, но за целта са необходими усилия, действия и резултати. Много по-лесно е дневният ред да бъде създаден от нищото, от някаква западна конюнктура с антируски характер“.

Захарова посочи, че поради неспособността си да създадат позитивен дневен ред, някои български политици просто се възползват от антируската конюнктура на Запад: 

„Българските граждани трябва да попитат тези така наречени политици: Не ви ли се струва, че вие, влошавайки двустранните отношения с Русия, не ни носите никаква полза, макар и да заявявате, че сте политици, които работят за благото на българския народ?“, заяви говорителят на руското външно министерство.

„Всичко, за което питате, е въпрос на вътрешен български диалог между гражданите и така наречените политици. Струва ми се, че е назрял моментът за този вътрешен диалог. Накъде и с каква цел водят българското общество подобни хора? И каква вреда нанасят с подобни действия както на двустранните отношения, така и непосредствено на българския народ?“

Мария Захарова потвърди, че Москва си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двамата руски дипломати от София.

Тя допълни, че не на думи, а на практика Русия е потвърдила ролята си на отговорен и надежден партньор на София по редица големи икономически проекти.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук