Начало НОВИНИ Мъск казва, че Китай ще се превърне в „най-голямата икономика в света“

Мъск казва, че Китай ще се превърне в „най-голямата икономика в света“

0

В сряда 24 март магнатът и съосновател на Tesla, Елон Мъск, увери, че Китай ще се превърне в основна икономическа сила на планетата.

„Много съм уверен в бъдещето на Tesla в Китай. Мисля, че нейната икономика ще се справи изключително добре през следващото десетилетие и ще стане най-голямата в света. Освен това тя се ангажира и с устойчиво енергийно бъдеще “, каза бизнесменът в интервю за държавния канал CCTV.

Мъск също подчерта целите, заложени в структурата на 14-ия петгодишен план, икономическия и социален план на Китай, публикуван в началото на март. Според този документ азиатската държава се ангажира да достигне своите максимални въглеродни емисии до 2030 г. и да достигне въглероден неутралитет до 2060 г.

„Тези цели са много агресивни. И мисля, че са страхотни. И бих искал повече държави да имат такива цели“, каза Мъск.

И накрая, основателят на SpaceX също посочи, че в дългосрочен план Китай ще бъде най-големият пазар за автомобилната му компания.

„В дългосрочен план Китай ще се превърне в нашия страхотен пазар, където ще създадем най-голям брой автомобили и където ще намерим най-голям брой наши клиенти“, каза той.

„Можете да си купите Tesla с биткойни сега“, обяви Мъск в Twitter, който в момента ще струва между 0,7 и 2,2 биткойна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук