Начало НОВИНИ Германско издание Handelsblatt: ЕС трябва да купи руската ваксина „Спътник V” незабавно

Германско издание Handelsblatt: ЕС трябва да купи руската ваксина „Спътник V” незабавно

0

 Руската ваксина не само ще помогне за ускоряване на забавянето на кампанията за ваксиниране в ЕС, но има и други причини за залагане на това лекарство, твърди германското издание Handelsblatt в публикация на Матияс Брюгман.

В политиката на разведряване може да се отиде и по този начин: купете руската ваксина срещу коронавируса „Sputnik V“ и по този начин облекчете напрежението в напрегнатите отношения между Европейския съюз и Русия.

Ваксината е кръстена на първия в света космически кораб, изстрелян от Съветския съюз в космоса през 1957 г., добавяйки буквата V към името „сателит“, както е думата „Виктория” (Победа).

В момента тази ваксина е голям политически успех за Кремъл. Ако ЕС я купи, това ще му помогне в политиката. Без да чака резултатите от решителната трета фаза на изпитанията, Русия през август 2020 г. регистрира Sputnik V като първата антитоксична ваксина в света, която се превърна в политически жест от страна на Кремъл, както по време на Студената война.

Това беше последвано от вълна от критики, тъй като резултатите от тестовете за ваксини не бяха публикувани в достатъчна степен и западните учени силно се усъмниха в първите данни. Но след като ефикасността на ваксината от 91,6% беше потвърдена през февруари в списание The Lancet и много страни регистрираха Sputnik V, руската ваксина се прояви в много по-добра светлина.

Сега освен унгарците, министър-председателите на някои германски провинции, както и представители на федералното правителство, искат да купят Sputnik V.

Вярно е, че ЕС трябва да направи това, какъвто е случаят с другите ваксини, използвани в момента в Европа. Но, ако Брюксел блокира покупката, тя ще трябва да бъде направена директно от Берлин. Това е правилното изискване.

Също така е правилно да направите това в близко бъдеще. В крайна сметка, както в случая със западните ваксини, договорите се сключват още преди Европейската агенция по лекарствата EMA да регистрира ваксина.

В момента EMA е в процес на проверка на Sputnik V, а Унгария и Словакия вече използват московската ваксина след национална регистрация. Три причини за закупуване на Sputnik V Има три причини за покупката на руската ваксина.

Първо, тя би намалила напрежението между ЕС и Русия. Москва и нейните политически съюзници в Европа – от Алтернатива за Германия и левицата в Бундестага до Марин Льо Пен във Франция или Виктор Орбан в Унгария – вече не можеха да твърдят, че ЕС е антируски. Германия с призив към ЕК да купи „Спутник V“ на ниво ЕС Германия призова

На второ място, много хора, които са заразени с „вируса на Путин“ и въпреки всичко се доверяват на шефа на Кремъл повече, отколкото европейските политици ще искат да бъдат ваксинирани със Sputnik V.

Това ще ускори формирането на спешно необходимия стаден имунитет. Фактът, че Русия е научно способна да постигне големи успехи в медицината, е доказан още по времето на Съветския съюз. ГДР, с помощта на ваксината срещу полиомиелит, успя да изкорени тази болест по-рано от Федералната република.

И трето, основното нещо в борбата срещу пандемия е да се използва всичко, което помага.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук