Начало НОВИНИ Италия: здравният персонал, който отхвърля ваксината срещу COVID-19, може да бъде санкциониран

Италия: здравният персонал, който отхвърля ваксината срещу COVID-19, може да бъде санкциониран

0

След нарастването на случаите на заразяване с коронавирус в региона Лигурия, правителството оценява нови здравни мерки, за да спре ситуацията. Този петък председателят на Министерския съвет Марио Драги заяви, че здравният персонал, който откаже да бъде ваксиниран, може да бъде санкциониран.

Този подход е създаден специално, защото в Лигурия много пациенти са били заразени, тъй като група здравен персонал е решила да не се ваксинира. На пресконференцията Драги посочи, че правителството трябва да се намеси в тези ситуации, тъй като е „неприемливо здравните работници, които не са били ваксинирани, да влизат в контакт с болни хора“.

Той посочи също, че министърът на правосъдието Марта Картабия вече подготвя правен акт по въпроса и че не е изключено да се одобри указ за тази конкретна ситуация.

От друга страна, министърът на здравеопазването Роберто Сперанца искаше да даде да се разбере, че групата хора, принадлежащи към здравната област, които не искат да получават никаква доза срещу COVID-19, е много малка .

Президентът на региона Лигурия Джовани Тоти, който беше един от първите, които поискаха от италианското правителство санкция срещу здравните работници, които отхвърлят ваксината, също се изказа по проблема .

Досега по време на пандемията Италия е била сериозно засегната от коронавируса, регистрирайки над 106 000 смъртни случая. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук