Начало НОВИНИ Над 270 кораба се редят на опашка, докато се опитват да отблокират...

Над 270 кораба се редят на опашка, докато се опитват да отблокират Суецкия канал

0

Проходът все още е блокиран за преминаване от Червено море към Средиземно море и обратно. 

Компанията Leth Agencies, която предлага логистични услуги за различни канали и проливи по света, съобщи днес, че влекачите продължават да посещават Ever Give, дълъг 400 метра и с капацитет от над 200 000 тона, който беше блокиран и прекосен в участъкът на юг от канала.

Компанията изчисли, че вече има 276 кораба, които се натрупват в северния и южния подход към Суецкия канал, след цели три дни блокада и след спиране на навигацията в четвъртък.

Ever Given блокира достъпа от юг, но корабите от север също не могат да продължат и в момента чакат на Голямото езеро (междинна точка), докато по-голямата част са в Суецкия залив.

Успехът на маневрите обаче зависи от „спомагателни фактори, като посоката на вятъра и приливите и отливите, които го правят сложен технически процес, беше заявено в изявление.  

Японската компания, която притежава Ever Given, Shoei Kisen, заяви вчера, че се надява, че гигантският кораб може да бъде разтоварен „към нощта на събота“, според японското време, но няма индикации това да се случи днес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук