Начало НОВИНИ САЩ: Ню Йорк пусна първия „паспорт COVID-19“

САЩ: Ню Йорк пусна първия „паспорт COVID-19“

0

Ню Йорк страртира американския „паспорт COVID-19“, с което гражданите на държавата могат да проверят дали са получили ваксината или са получили отрицателни резултати от теста, за да получат достъп до заведения с голям капацитет, като стадиони или концертни зали.

Excelsior Pass, който е преминал няколко теста през последните седмици, е безплатна и доброволна платформа, разработена от държавата заедно с технологията IBM, която използва „blockchain“ за защита на данните на своите потребители и която им позволява да отпечатат своята идентификация или да я съхраняват в клетъчно приложение.

Идентификаторът, подобен на самолетна бордна карта и показващ QR код, е тестван за първи път по време на баскетболната игра на Brooklyn Nets на 27 февруари в Barclays Center и вече може да бъде поискан да се използва както от хора, така и от фирми.

Големите заведения вече обявиха, че ще започнат да използват технологията през следващите седмици, включително Madison Square Garden в Ню Йорк от следващата седмица и Times Union Center в Олбани. От 2 април Excelsior Pass ще бъде разширен до по-малки места за изкуства, развлечения и събития. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук