Начало БЪЛГАРИЯ Заличиха десетки застъпници на Божков след фалшификации в Ямбол

Заличиха десетки застъпници на Божков след фалшификации в Ямбол

0

Организацията на партията Българско национално обединение (БНО), която даде възможност на Васил Божков-Черепа да се включи в настоящия парламентарен вот, сериозно зацикли, тъй като вкупом 79 от застъпниците им се оказаха заличени от РИК-Ямбол.

Екшънът се разиграва трети ден и за него, освен преките участници от останалите партии в предизборната кампания, вече научиха в цял Ямбол и околията.

„Водачката на листата Светла Драгова, която със сигурност стои най-близко до своя кумир Васил Божков, опитва да омаловажи случилото се, но ние смятаме, че трябва да се даде гласност, за да не си позволяват и други претенденти да влязат в НС по подобен начин“, казаха от ръководството на един от партийните щабове.

Случаят е доста деликатен и трудно може да бъде разследван, тъй като заличените от РИК 79 застъпници на Васил Божков днес един след друг опитват пред „Флагман“ да излязат от сложното положение, страхувайки се да не бъдат подложени на разпити от МВР и прокуратурата.

Проблемът е следният: Драгова ги е поканила за застъпници и те, чисто по човешки, нямали нищо против да изкарат по някой лев, дали са данните, за да им подготвят декларациите. Какво точно се е случвало в четвъртък и петък при входирането на книжата от Драгова в РИК-Ямбол не може да се възстанови. Според запознати членовете на Комисията се усъмнили във верността на всички подписи. Тъй като става въпрос за ползване на лични данни, те се задълбочили при прегледа на саморъчно поставените от тях, както е по закон, подписи.

Какво точно е станало при разговор на Драгова с ръководството на комисията – не може да се разбере, но е факт, че на 25 март тя е заявила, че оттегля въпросните 79 души. От останалите предизборни щабове искат да знаят това възможно ли е и при какви обстоятелства може да стане, за това са сигнализирали и органите на МВР. Процедурата не е проста. Но действително днес от РИК заявиха, че са ги заличили по искане на Драгова, без да се впускат в повече обяснения.

От пресцентровете на МВР и Окръжната прокуратура в Ямбол отричат да са се занимавали с подобен проблем.

Най-странно в цялата ситуация е поведението на самата Драгова, която каза следното: „Заличих ги, защото тези хора очакваха от нас да им платим, а за нас това е купуване на гласове“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук