Начало НОВИНИ Мадрид: младите хора продължават да организират нощни партита въпреки пандемията

Мадрид: младите хора продължават да организират нощни партита въпреки пандемията

0

Полицията демонтира над 3500 нелегални партита в Мадрид. За да избегнат властите, младежите използват паролата „авокадо“ за всеки, който иска да с присъедини към купона.

Както съобщава тази събота, 27 март, местният вестник El País, през уикендите младите хора оставят изображения, по-подобни на света преди пандемията COVID-19.

„Тези партита ми дават живот, каза Мартина, която се възползва от възможността да отпразнува 23-ия си рожден ден сред приятели. 

„Знам, че е погрешно да се прави това, но не мога да си стоя у дома“, каза жената. „Половината от моята група е безработна и депресирана, така че се събираме вкъщи, за да забравим за малко нашите проблеми“, – каза приятелят на жената – Иван, на същата възраст. 

В началото на месеца в социалните мрежи голям брой потребители изразиха своето възмущение, след като беше разкрито, че няколко души играят хазарт през нощта без превантивни мерки. 

Младежите знаят, че са склонни да бъдат докладвани, съсед може да се обади в полицията. За да се предпазят, в един от етажите, където танцуват до зори, те използват думата „авокадо“.

Този месец общинската полиция вече демонтира 3761 незаконни партита. 

Властите поискаха от населението да спазва правилата, но тенденцията не се промени. Дори с отворени барове и комендантски час, Мадрид се превърна в любимото място за европейските туристи, особено за французите.

„Напускахме Франция, за да дойдем в Мадрид. 

„Нереално е да пием бира на терасата, когато човек си мисли, че в Париж сме затворени. Това е вълшебно!“, Каза усмихнатият Матийо де Карвальо, 22-годишен студент, който наскоро пристигна в испанската столица с още трима приятели.

Кметът на Мадрид, консерваторът Хосе Луис Мартинес-Алмейда, защити пристигането на чуждестранни туристи, които идват не да „пият“, а „в нашите театри и кина, за да се насладят на културата“.

По информация от AFP.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук