Начало БЪЛГАРИЯ Няма нито един човек пред фургона за ваксиниране в „Пирогов“. Проф. Балтов:...

Няма нито един човек пред фургона за ваксиниране в „Пирогов“. Проф. Балтов: Вярвайте на науката

0
Няма нито един човек пред фургона за ваксиниране в „Пирогов“. Това се видя от директните включвания от мястото по БТВ.

Припомняме ви, че днес хората можеха да отидат и да се имунизират, независимо че не са дали заявка по интернет. Репортаж показа към 11 часа, че пред импровизирания кабинет чака само едни младеж. В 12 часа, обаче се видя, че никой не чака. Предполага се, че причината е, че имунизацията се прави с ваксината на „АстраЗенека“ и не се дава възможност за друга възможност. За сметка на липсата на хора пред фургона за ваксинация, пред този за болни с коронавирус имаше опашка. „Зелен коридор“ беше отворен в ИСУЛ и ВМА. Продължава да расте броя на хоспитализираните. 

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна – няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза пред БНР проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с Covid-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация. 

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората… Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“.  

В предаването „Неделя 150“ проф. Балтов призова:  „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. И изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук