Начало БЪЛГАРИЯ Татяна Дончева: Тече смяна на ръководства на болници. Здравният министър за една...

Татяна Дончева: Тече смяна на ръководства на болници. Здравният министър за една година е станал доцент и професор

0
Тече смяна на ръководство на болници. Нахлува набор юристи и икономисти, които не зная дали им е мястото в болниците точно в това време. Да сложиш такива хора на ключови места, когато тече пандемия, ми се струва странно. За това алармира Татяна Дончева по БНТ.
Говоря за най-големите болници. В списъка са и следващите. Опозицията е проспала това. Със срок първи април изтича срока на електронизиране на медицинската дейност и вкарване историята на заболяване на електронен носител. В общинските болници тази дейност ще изпие силите им и ще застраши болниците от санкции. Министърът за една година е станал доцент и професор.
С темповете се ваксинира ние не можем да постигнем успех до края на лятото. Трябва драстично да се увеличат ваксините до края на лятото. Дечо Дечев си смрази с доклад, според който още ноември министърът и здравната комисия са знаели, че ние нямаме договори за ваксини, освен с „АстраЗенека“. Шеф на тази фирма е майката на депутатката на ГЕРБ Ева Майдел. Трябвало е да се вземат от трите ваксини. Вижте в САЩ какво последва – дадоха газ и започнаха в общините да ваксинират хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук