Начало НОВИНИ Лекари от Франция: „Ще бъдем принудени да класифицираме пациентите с COVID-19“

Лекари от Франция: „Ще бъдем принудени да класифицираме пациентите с COVID-19“

0

Натискът от пандемията на коронавируса върху болниците във Франция продължава да се влошава. 

Броят на пациентите в отделенията за интензивно лечение достигна 4872, много близо до максимума от 4903, който бележи върха на втората вълна, в средата на ноември, се казва в ежедневния доклад на агенцията за обществено здраве.

Броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 също се е увеличил.

В момента отделенията за интензивно лечение в цяла Франция са на 93% от капацитета си, а в района на Париж (Ил дьо Франс) те са на 123%.

Националните данни за тази неделя са известни в същия ден, когато група от 41 медицински служители от болниците в парижкия регион публикува колона в пресата, за да предупреди, че при сегашните темпове,в рамките на няколко дни те ще бъдат принудени да класифицират тежко болните според очакванията им за оцеляванеи да не разпределя ресурси за тези с най-лоша прогноза.

„През следващите петнадесет дни, с вече настъпилите инфекции, имаме почти пълна сигурност в леглата за интензивно лечение, от които ще се нуждаем, и знаем, че капацитетът ни за помощ ще бъде надвишен“.

Тази класификация „ще засегне всички пациенти, привилегировани и непривилегировани, особено за достъпа на възрастни пациенти до критична помощ“, обясниха служители на болницата.

Президентът на европейската държава Еманюел Макрон предупреди в интервю, публикувано тази неделя, за възможността за одобряване на нови ограничения, ако тази стратегия на регионалните ограничения не работи и натискът в болниците продължава да се влошава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук