Начало НОВИНИ Путин не разкрива коя от руските ваксини е получил: „Само моят лекар...

Путин не разкрива коя от руските ваксини е получил: „Само моят лекар знае“

0

Тази неделя, 28 март, президентът Владимир Путин отново посочи, че засега няма да разкрие коя от трите ваксини срещу коронавируса, разработена от Русия, е получил насаме, далеч от камерите.

Според агенция ТАСС президентът посочи, че тази информация не е известна дори от вицепремиера Татяна Голикова или Анна Попова, ръководител на здравната агенция в страната. „Само моят лекар знае“, каза Путин, който призова руснаците да се ваксинират, „необходим“ жест в разгара на глобалната ситуация. 

„Всички (руските ваксини) са горе-долу еднакви по отношение на техните качества. Едната издържа малко по-дълго, другата е с малко по-ниско ниво на защита“, обясни държавният глава.

Само 4 милиона руснаци са получили двете дози и още 2 милиона първата.

„Ако човек иска да е в безопасност, не иска да се разболее и да страда от сериозните последици след заболяването, тогава, очевидно, най-доброто нещо е да се ваксинира“, каза Путин в интервю по обществената телевизия.

Според Ройтерс президентът изпитва „лека болка в мускулите“ след ваксинацията и неудобно усещане на мястото на инжектиране.

Путин от своя страна смята, че Русия може да премахне ограниченията, които все още се прилагат за пандемията, когато 70% от възрастните са ваксинирани срещу коронавируса. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук