Начало НОВИНИ Джо Байдън: „Далеч сме от победата във войната срещу коронавируса“

Джо Байдън: „Далеч сме от победата във войната срещу коронавируса“

0

Правителството на президента на Съединените щати, Джо Байдън, съобщи в понеделник засилването на националната кампания на ваксинацията срещу коронавирус.

„Нашата работа далеч не е завършена. Далеч сме от победата във войната срещу коронавируса“, каза президентът от Белия дом в телевизионни изявления.  

„Ние водим битка за живот и смърт с вируса, който се разпространява бързо с увеличаване на случаите и появата на нови варианти.  За съжаление, заради безразсъдното поведение на голяма част от хората, през последните седмици се появиха нови инфекции“, добави той.

Междувременно ръководителят на общественото здравеопазване в страната – най-засегнатата в света от пандемията – помоли населението да „изтърпи още малко“ превантивните разпоредби за спиране на коронавируса.

„Имам чувство за неизбежна гибел, когато видя данни, които показват възможна нова вълна от инфекции в Съединените щати“, заяви директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) Рошел Валенски в изявленията си пред пресата.

Според изявление на Белия дом Байдън ще обяви увеличаване на броя на аптеките, включени във федералната програма за ваксинация, от 17 000 на почти 40 000 и създаване на още дузина центрове за масова имунизация до 19 април.

„Той също така ще обяви нови усилия за финансиране на обществени организации за осигуряване на транспорт и помощ за най-уязвимите възрастни хора и хора с увреждания в страната, така че те да имат достъп до ваксини“, се добавя в изявлението.

Общата цел е 90% от възрастните да имат център за ваксинация в рамките на пет мили от дома си.

В северноамериканската държава са приложени 143 милиона дози и 16% от населението е напълно ваксинирано, включително почти 50% от тези на възраст над 65 години.

Нарастват обаче опасенията, че този процент не е достатъчно голям, за ​​да предотврати четвърта вълна от инфекции в страната, освен ако не е придружен от затягане на санитарните мерки.

„Носете маски! Това е патриотичен дълг, подчерта Байдън, отбелязвайки, че близо 1000 американци умират всеки ден от пандемията.

Предишна статияХоландия приема закон за ограничаване на цената на наемите
Следваща статияКорабите започват да плават през разчистения Суецки канал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук