Начало НОВИНИ САЩ: съобщават за 15 милиона дози ваксина J&J погрешно повредени

САЩ: съобщават за 15 милиона дози ваксина J&J погрешно повредени

0

Около 15 милиона дози ваксина срещу коронавирус на „Джонсън и Джонсън“ са били погрешно повредени във фабрика в САЩ , съобщи New York Times.

Когато се свърза с AFP, фармацевтичната компания заяви, че е идентифицирала партида дози в завод в Балтимор на Emergent BioSolutions, които не отговарят на стандартите за качество, но не потвърди конкретния брой засегнати ваксини.

Компанията също така заяви, че партидата „никога не е напреднала до крайните етапи на производствения процес“. „Качеството и безопасността остават нашите основни приоритети“, допълни тя.

The Times съобщи, че проблемите с контрола на качеството могат да повлияят на бъдещите поставяния на тази еднодозова ваксина и т.н.. Очакваше се разследване от Американската администрация по храните и лекарствата. 

Johnson & Johnson заяви, че изпраща повече експерти, за да „контролира, ръководи и поддържа цялото производство на ваксината COVID-19“, от която очаква да достави допълнителни 24 милиона дози „през ​​април“.

Заводът Emergent BioSolutions не е лицензиран от регулаторите да произвежда „лекарствено вещество“ за ваксината на J&J, съобщиха от компанията, но американските медии съобщиха, че се очаква да произведе милиони дози в близко бъдеще.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук