Начало НОВИНИ COVID-19: Съединените щати вече са ваксинирали 75% от по-възрастното си население

COVID-19: Съединените щати вече са ваксинирали 75% от по-възрастното си население

0

САЩ продължават процеса на ваксинация с бързина. Към днешна дата 75% от възрастните хора вече са инокулирани с поне една от дозите срещу коронавирус; с точна цифра 41 милиона души на 65 и повече години са получили ваксината, каза Форбс.

От общия брой на ваксинираните 54,7% вече са напълно имунизирани – те са получили и двете дози – според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, публикувани в събота, 3 април.

Държавата, която се движи бързо в имунизационния процес, е Върмонт, която вече е дала поне една от дозите на 89% от възрастните хора.

Междувременно Кънектикът, Южна Дакота, Мейн и Род Айлънд са инокулирали повече от 84% от общността на възрастните си хора. Освен това Масачузетс, Ню Хемпшир, Минесота, Уисконсин, Канзас, Делауеър и Айова са с над 80%.

Към днешна дата здравните власти в Северна Америка регистрираха 429 600 смъртни случая на възрастни на възраст над 65 години поради COVID-19. Това представлява повече от 80% от смъртните случаи от коронавирус в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук