Начало НОВИНИ СЗО ще модифицира имената на вариантите на COVID-19

СЗО ще модифицира имената на вариантите на COVID-19

0

Мария Ван Керхове, лекар, отговорен за възникващи заболявания в Световната здравна организация, разкри, че международната организация работи от два месеца върху разработването на нови имена за различните варианти на COVID-19, регистрирани в света.

Керхове посочи, че целта на това преформулиране е „да не се заклеймяват“ нациите или местата, където за първи път е съобщена мутация на коронавируса, както и хората, които живеят там.

„От години казваме, че местоположението не трябва да е името на патогена. Работим по разработването на номенклатура за всеки вариант и, въпреки че мислех, че ще бъде лесно, отне ни два месеца, за да го постигнем, въпреки че се надяваме да го обявим много скоро “, каза служителят.

Към днешна дата най -известните варианти на COVID-19 са британски, южноафрикански и бразилски. Някои мутации също са кръстени на главния град, в който се разпространява, като Манаус, Рио де Жанейро и Калифорния.

Ваксинацията срещу коронавируса започна в 190 от 194-те страни, които са част от СЗО, така че липсват само четири държави, за да бъде постигната целта за започване на имунизации по цялата планета. 

„В началото на тази година си поставих за цел всички държави да започнат да ваксинират поне своите здравни работници и възрастните хора през първите 100 дни на 2021 г .; тази седмица ще достигнем този срок и 190 вече са започнали “, каза генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебреесус на пресконференция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук