Начало БЪЛГАРИЯ Петър Ганев: Новата власт да е с фокус върху икономическите политики и...

Петър Ганев: Новата власт да е с фокус върху икономическите политики и справянето с пандемията

0

„Фокусът на новата власт, или новият парламент, ако такава се конструира, е по-скоро какви политики ще провежда и как ще отговори на най-бързо идващите предизвикателства – те са със сигурност са пандемията, ваксинацията, засегнатите от кризата бизнеси“, каза пред БНР Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

„Водещ приоритет е как да направим така че парите от Европа и Плана за възстановяване и устойчивост, който ние трябва да предоставим до края на април – този процес да не спре. Това са публични ресурси, огромни и трябва да се направи така, че това да не спре. А не да правим ревизия на предишната власт – това политически може би е много интересно, но икономически не важи.

Важни са текущите сделки, защото България все още се оценява като сравнително рискова държава при смяна на власт и оставане в сила на дългосрочни договори в областта на енергетиката, строителството, транспорта, отбраната“, поясни в „Преди всички“ Ганев.

По думите му със сигурност ще се върви към друг тип политика и в справянето с пандемията, не със компенсаторни политики, а как да се подкрепи растежа, още повече с напредването на процесите на ваксинация.

Според Ганев може би да се направи и актуализация на бюджета в бъдеще, но въпросът е дали ще бъде малка или голяма.

Предишна статияРевизоро за провала на патриотите: Воля-НФСБ претърпя пълен погром
Следваща статияМексико: активисти чакат пред Сената за легализация на марихуаната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук