Начало НОВИНИ Ким Чен-ун признава, че Северна Корея преживява „най-лошата ситуация в историята си“

Ким Чен-ун признава, че Северна Корея преживява „най-лошата ситуация в историята си“

0

Лидерът на Северна Корея, Ким Чен-ун, призна във вторник, 6 април, че страната му е в „повратна точка“ и е с лице към „най-лошата ситуация в своята история“, по време на реч пред хиляди членове на управляващата Партия на труда.

„Подобряване на жизнения стандарт на населението, дори в най-лошата ситуация в историята, в която трябва да преодолеем много безпрецедентни предизвикателства, зависи от ролята, която играят клетките, местните организации на партията “, каза Ким при откриването на политическа конференция в Пхенян.

Ким призова присъстващите да изпълнят решенията, взети на конгреса на партията, който се проведе през януари, когато обеща да засили ядреното възпиране в лицето на натиска от САЩ и обяви нов национален план за развитие на всеки две седмици.

Част от речта на лидера беше посветена на критикуването на „недостатъци” в работата на базовите клетки на Лейбъристката партия, недостатъци, които, макар и да не уточни, трябва незабавно да бъдат коригирани, за да се гарантира „здравословното и устойчиво” развитие на партията.

По-рано тази година севернокорейският лидер призна, че икономическият план, създаден през 2016 г., не е постигнал целите си „в почти нито един от секторите“.

Предишна статияСЗО вижда „възможна, но непотвърдена“ връзка между ваксината AstraZeneca и тромбите
Следваща статияДържавният глава ще свика Народното събрание съгласно предвидения в Конституцията срок

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук