Начало НОВИНИ Пакистанският премиер: „Насилието над жените? Вината е в начина им на обличане“

Пакистанският премиер: „Насилието над жените? Вината е в начина им на обличане“

0

По време на интервю министър-председателят Имран Хан посъветва жените „да се обличат повече“, за да се предотврати „изкушението на мъжете“. 

Премиерът се озова в центъра на противоречията, след като каза, че увеличението на броя на изнасилванията се дължи на начина, по който са облечени жените. Бичът на сексуалното насилие е „последица във всяко общество, където вулгарността се увеличава“, каза той в интервю. Следователно, съветът към жените е да се обличат повече, за да предотвратят ситуация, в която мъжете да се изкушат: „Не всеки има волята да избегне изкушението“, подчерта бившият шампион по крикет.

Думи, които предизвикаха твърда реакция онлайн: Стотици подписаха изявление, атакуващо „фактическите, безчувствени и опасни“ коментари на Хан. „Вината е единствено на изнасилвача и системата, която му позволява, включително културата, популяризирана от изявления като тези“, се казва в бележката. Пакистанската комисия по правата на човека заяви, че е „шокирана“ от думите му, които „не само издават зашеметяващо невежество къде, защо и как се случва изнасилването, но и обвиняват оцелелите от изнасилването“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук