Начало НОВИНИ Джо Байдън е изправен пред исторически запис за пристигането на деца мигранти...

Джо Байдън е изправен пред исторически запис за пристигането на деца мигранти в САЩ

0

Според митниците и граничната защита през март са били заловени близо 19 000 непълнолетни имигранти, брой, който е достигнал най-високото си месечно ниво от две десетилетия насам.

Броят на децата, прихванати през март, се е удвоил общо през февруари, когато тази агенция е задържала 9 271 деца.

Данните потвърждават, че обработващата система Border Patrol се справя със сложна ситуация, влошена от пандемията на коронавируса, каквато е призната от правителството и проимигрантските организации и едва ли е сравнима с тази, с която се е изправил предшественика на Байдън – Доналд Тръмп.

През май 2019 г., под мандата на Тръмп, 11 475 деца бяха задържани на границата с Мексико, откъдето през този месец 132 856 мигранти без документи преминаха в САЩ, нещо, което тогавашният президент определи като „криза“.

Администрацията на Байдън предпочита да не говори за криза в момент, когато е под натиск от организации за помощ на имигранти и републикански лидери, които поставят под съмнение политиката на лидера на демократите.

Данните за CBP през март разкриват, че арестите на имигранти без документи на границата с Мексико са достигнали най- високото си месечно ниво от 20 години насам. 

Миналия месец граничните агенти са прихванали общо 172 331 имигранти без документи, което е ръст от 70,6% в сравнение с общо 101 028 през февруари тази година, според данните, актуализирани този четвъртък от CBP.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук