Начало БЪЛГАРИЯ Политологът Теодор Славев прогнозира: Слави ще върне мандата още същия ден

Политологът Теодор Славев прогнозира: Слави ще върне мандата още същия ден

0
При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев: „Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото.
А проблемът на формацията около Мая Манолова и Николай Хаджигенов е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет“, посочи политологът пред БНР.

„И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и оттам нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други.

Виждате, че ГЕРБ каза, че ще подкрепят всеки кабинет, без да участват във властта – не само на Слави Трифонов, защото ГЕРБ се притесняват от служебно правителство.

„Засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев“, каза още Славев. По думите му заинтересовани от нови избори са ГЕРБ и ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук