Начало НОВИНИ СЗО заяви, че няма данни за разрешаване на комбинацията от ваксини

СЗО заяви, че няма данни за разрешаване на комбинацията от ваксини

0

Днес Световната здравна организация увери, че не разполага с необходимата информация в подкрепа на комбинацията от различни дози разрешени ваксини срещу COVID-19.

Обявлението на международната организация идва, след като Франция обяви, че ще прилага ваксините Pfizer или Moderna за пациенти под 55-годишна възраст, които са получили първа доза AstraZeneca.

„Няма адекватни данни, които да казват, че това е нещо, което може да се направи, така че понастоящем не можем да препоръчаме комбинацията от ваксини“, заяви говорителят на СЗО Маргарет Харис.

По същия начин официалният представител съобщи, че взаимозаменяемостта между ваксините се проучва по предложение на експерти, които съветват субекта в областта на имунизацията срещу коронавируса.

И накрая, Харис посочи, че СЗО преглежда информацията, предоставена от разработчиците на еднодозовата ваксина CanSino, китайския препарат на Sinopharm и руското лекарство Sputnik V. Според ритъма на прегледа говорителят прецени, че заключенията на всяка от формулите ще бъдат известни в края на месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук