Начало НОВИНИ Путин и Тръмп изказаха своите съболезнования на кралица Елизабет II по повод...

Путин и Тръмп изказаха своите съболезнования на кралица Елизабет II по повод смъртта на херцога на Единбург

0

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до кралица Елизабет II по повод смъртта на нейния съпруг, принц Филип от Единбург, съобщи Кремъл.

„Името на Негово Кралско Височество е свързано с много важни събития от съвсем новата история на нашите страни. Той имаше уважението на британците и се радваше на международен авторитет “, се казва в писмото.

Освен че изрази своите „дълбоки“ съболезнования, шефът на Кремъл пожела на Елизабет II смелост и спокойствие пред такава тежка и непоправима загуба. 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп скърби за смъртта на принц Филип от Единбург, човек, който, както той каза в съболезнования заедно с бившата първа дама – Мелания Тръмп, „олицетворява благородната душа и гордия дух на Обединеното кралство и Британската общност ”.

„Мелания и аз отправяме своите най-дълбоки съболезнования към Нейно Величество кралица Елизабет II и цялото кралско семейство. Изпращаме своите съболезнования на британския народ. Това е незаменима загуба за Великобритания и за всички, които ценят нашата цивилизация“, заяви Тръмп в изявление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук