Начало НОВИНИ САЩ: Pfizer призовава за разширяване на употребата на ваксини при юноши на...

САЩ: Pfizer призовава за разширяване на употребата на ваксини при юноши на възраст 12-15 години

0

В петък, 9 април, фармацевтичният алианс Pfizer/BioNTech поиска от властите на Съединените американски щати разрешение за разширяване на спешната употреба на своята ваксина срещу коронавируса от юноши на възраст между 12 и 15 години. 

„Тези приложения се основават на данни от проучване фаза 3 при юноши на възраст 12-15 години със или без предварителни доказателства за инфекция с SARS-CoV-2, която демонстрира 100% ефективност и силен отговор на антитела след тестване“, се казва в изявлението.

Компаниите добавят, че възнамеряват да „отправят подобни искания до други регулаторни органи по света през следващите дни“.

Тази петиция на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) се основава на клинични изпитвания в тази възрастова група, „които показаха 100% ефективност“ посочи компанията.

В края на март асоциацията публикува резултатите от своите проучвания, проведени при 2260 юноши, които показват „силен“ имунен отговор след приложението на съединението.

Ваксината се „понася добре и нежеланите реакции като цяло са в съответствие с тези, наблюдавани при хора на възраст между 16 и 25 години, съобщиха в петък от Pfizer и BioNTech.

В момента тази ваксина се прилага в САЩ при хора над 16- годишна възраст.

Според експерти децата имат по-леки симптоми на COVID-19 и досега те не са били приоритетна група, но те представляват значителна част от населението и трябва да бъдат имунизирани, за да спрат инфекциите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук