Начало БЪЛГАРИЯ Атанас Атанасов: В момента се борят две тенденции – кабинет без ГЕРБ...

Атанас Атанасов: В момента се борят две тенденции – кабинет без ГЕРБ или нови избори

0

„В момента се борят две тенденции – кабинет без ГЕРБ или нови избори. Има рискове за държавата и при единия, и при другия вариант. Утре сме свикали заседание, за да обсъдим тези въпроси… В политиката има базови принцип, един от тях е, че подкрепата в политиката се търси, не се носи на тепсия“. Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“. 

Той отбележи, че „Демократична България“ има готовност да ѝ бъде връчен мандат. 

„Въпрос на добра политическа воля е да се концентрира обществената подкрепа, която имат партиите на протеста, за да се получи мнозинство в парламента и съставяне на правителство… Основният въпрос, който трябва да бъде решен, е – ще се състави ли правителство, или ще се отиде на нови избори“. 

В предаването „Неделя 150“ Атанасов допълни: 

„Има и един технически въпрос за решаване – цялото правителство на Борисов без един министър са избрани за народни представители, а според Конституцията това е несъвместимо. Съществува риск при гласуване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Министрите трябва да напуснат Народното събрание, рискуваме да влезем в конституционна криза“. 

„Искаме да се изясни финансовото състояние на държавата. Важен проблем за решаване е здравната криза. Това са важни въпроси, които искат бързи решения“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук