Начало НОВИНИ Борисов: Успяхме да осигурим 2,7 милиона дози от ваксината на Pfizer да...

Борисов: Успяхме да осигурим 2,7 милиона дози от ваксината на Pfizer да бъдат доставени в България през следващите два месеца

0

Според премиера Бойко Борисов още през май броят на ваксинираните в България ще надхвърли 3 милиона души и в страната ще бъде постигнат колективен имунитет.

„Всичко е договорено, да не дойде после някой да си приписва заслуги, че видите ли, нещо е направено. 2 милиона и 700 хиляди от „Пфайзер“. А тук тези дни ще получим по седмици как ще идват“. Това заяви Борисов във фейсбук. 

Премиерът обясни, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари.

Борисов изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията.

„Успяхме да осигурим 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер да бъдат доставени в България през следващите два месеца. Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила“, обяви министър-председателят по време на посещение в село Тополово.

Той допълни, че цените на ваксините се вдигат и за да се гарантират бъдещи поръчки, ще се наложи залагане на повече буфери в бъдещите държавни бюджети.

Вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени и по тази причина, отбеляза премиерът, в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук