Начало НОВИНИ Чарлз: Татко беше много специален

Чарлз: Татко беше много специален

0

Принцът на Уелс отдаде почит на своя „скъп татко“, херцогът на Единбург.

Той каза, че херцогът, починал в замъка Уиндзор в петък на 99-годишна възраст, е дал „най-забележителната, всеотдайна услуга“ на кралицата, кралското семейство, страната и страните от Британската общност.

Принц Чарлз каза, че баща му е „много обичана и ценена фигура“.

Коментарите му дойдоха след обявяване на подробности за погребението на принц Филип.

Говорейки от дома си в Хайгроув в Глостършир, принц Чарлз каза, че през последните 70 години баща му е „дал най-забележителното, всеотдайно служение на кралицата, на страната, но също и на цялата общност“.

Той добави, че „скъпият му татко“ е „много специален човек, който … преди всичко би бил изумен от реакцията и трогателните неща, казани за него“.

Принцът каза, че той и семейството му са „дълбоко благодарни“ за това, добавяйки: „Това ще ни издържи в тази конкретна загуба и в този особено тъжен момент.“

Бъкингамският дворец обяви, че с национално минутно мълчание ще се отбележи началото на погребението на херцога следващата събота от 15:00 BST в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзор.

Разпоредбите, които „много“ отразяват желанията на принц Филип, са адаптирани в светлината на пандемията на коронавируса.

Херцогът на Съсекс ще долети от дома си в САЩ, за да се присъедини към други членове на кралското семейство на церемонията.

Но съпругата му херцогинята на Съсекс, която е бременна с второто им дете, е посъветвана от лекаря си да не пътува, добави говорителят.

Премиерът Борис Джонсън няма да присъства на церемонията, за да позволи присъствието на „колкото се може повече членове на семейството“ по време на ограниченията на коронавируса.

Ще има осем дни национален траур, който ще приключи на 17 април – преди погребението, което ще бъде по-скоро церемониално събитие, отколкото голяма държавна афера.

Кралското семейство ще наблюдава две седмици траур, въпреки че кралските ангажименти ще продължат.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук