Начало БЪЛГАРИЯ Томислав Дончев: Не сме просили подкрепа от никого. Ние сме готови с...

Томислав Дончев: Не сме просили подкрепа от никого. Ние сме готови с предложения за кабинет

0

Партия ГЕРБ ще предложи правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Това съобщи  вицепремиерът Томислав Дончев по време на брифинг, на който беше представен анализ на резултатите от  парламентарните избори.

Дончев предупреди, че опитът да се заобиколи ГЕРБ в парламента ще бъде политическа грешка:

„Ние сме длъжни в името на доверието на тези 840 000 български граждани да предложим правителство! Да, въпреки малките му шансове то да бъде подкрепено в следващия парламент! И ще предложим правителство не като политически знак, а правителство, което от ден първи би могло да работи и да решава проблемите“.

Партия ГЕРБ ще изпълни конституционното си право, като предложи свой кабинетв името на доверието на българските граждани, които са отредили първото място на партията в изборите, заяви Томислав Дончев.

„Не сме просили подкрепа от никого. Ние сме готови с предложения за  кабинет – министър-председател и министри, както и номинация за председател и заместник председател на българския парламент. Имайте търпение няколко дни и ще научите едното и другото. Това няма да е само политически знак, това ще е правителство, което би могло да работи“.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук