Начало НОВИНИ Висок имунен отговор на руската ваксина се разкрива дори с единична доза

Висок имунен отговор на руската ваксина се разкрива дори с единична доза

0

Изследване, подкрепено от Министерството на науката, технологиите и иновациите на Аржентина, разкри, че ваксината Sputnik V предизвиква висок имунен отговор дори и с единична доза, както това портфолио публикува във вторник в изявление.

Глобален анализ на имунния отговор, предизвикан от руската ваксина показва, че 94% са показали наличието на специфични антитела след получаване на единична доза, обяснява докладът.

По същия начин проучването разкрива, че 96% от хората под 60-годишна възраст имат антитела 21 дни след първото приложение, и че този процент е 89% при тези над 60-годишна възраст.

Междувременно две имунизации генерират антитела при 100% от ваксинираните, както заключи първият етап от надлъжното разследване на платформата за серологични изследвания в провинция Буенос Айрес.

Данните са получени след анализ на 288 ваксинирани лица, 61 от които преди това са били заразени с COVID-19 в седем болници от публичния сектор.

Ваксината Sputnik V се прилага в две дози, компонентите на които са различни и с минимален период от 21 дни. Аржентинското правителство, предвид недостига на ваксини и пристигането на втората вълна, реши да отложи прилагането на втората доза до три месеца.. 

Работата също така подчертава, че количеството антитела при инфектирани преди това хора, получили еднократна доза Sputnik V, е 4,6 пъти по-високо от това при доброволци без предишна инфекция, получили две дози от ваксината.

„Ако анализираме групата с предишно излагане на вируса, който е бил включен в анализа, не се наблюдава значително увеличение на титъра на антителата при прилагане на втората доза, което предполага, че тази популация няма да получи допълнителна полза при получаване на втора доза „, заяви Андреа Гамарник, ръководител на изследването, ръководител на лабораторията за молекулярна вирусология на Фондация „Институт Лелоар“ и старши изследовател на Националния съвет за научни и технически изследвания.

„Открихме неутрализиращи антитела при повече от 90% от хората, получили единична доза от ваксината“, каза Гамарник, като отбеляза, че „количеството на неутрализиращите антитела в групата с предишна инфекция е било по-високо с една доза, отколкото в групата без инфекция. преди получаване на втората доза.

Беше подчертано, че изследването за първи път включва международен стандарт за антитела срещу коронавирус, създаден наскоро от Световната здравна организация (СЗО), който улеснява сравняването на резултатите, получени в различни лаборатории, които използват различни технологии и ваксини.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук