Начало НОВИНИ Оставянето на празно средно място в самолетите намалява риска от заразяване с...

Оставянето на празно средно място в самолетите намалява риска от заразяване с COVID-19

0

Неотдавнашно проучване на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ разкри, че оставянето на средните места празни в самолетите може да намали риска от заразяване с коронавирус с повече от 50%.

Според CNN изследването, публикувано вчера, показва, че рискът от заразяване с COVID-19 намалява между 23% и 57%. 

За да стигнат до това заключение, специалистите използваха лабораторни модели, изложени на SARS-CoV-2 в самоходни и двуколесни самолети през ноември 2020 г., където симулираха доколко се намалява излагането на вирусни частици, когато местата на половината са свободни.

Изследването се подкрепя и от проучване от март 2020 г. със същата цел, където 16 пъртници са бяха заразили по време на 10-часов полет. 75% от заразените седяха в двата реда, които заобикаляха пътника със симптоми.

В друга част от констатацията обаче беше препоръчано пътуване със самолет само ако лицето е било ваксинирано и при спазване на дистанционни мерки, както и задължителното използване на маска.

Резултатите позволиха на авиокомпаниите на САЩ да регулират своите насоки при качване на пътници през цялата пандемия.

Въз основа на проучвания, които биха показали, че рискът е по-малък, ако пътниците носят маска, те освобождават тези ограничения. Това е случаят с Delta Airlines, който от 1 май ще сложи край на блокирането на седалките.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук