Начало НОВИНИ САЩ обявиха санкции срещу Москва и експулсиране на 10 руски дипломати

САЩ обявиха санкции срещу Москва и експулсиране на 10 руски дипломати

0

В четвъртък, 15 април, САЩ обявиха финансови санкции срещу Русия и експулсирането на 10 руски дипломати в отговор на кибератаки и намеса в президентските избори през 2020 г., приписани на Москва.

Президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, че ще позволи на Русия да бъде наказана отново със „стратегически и икономически последици (…), ако продължи или насърчи ескалацията на своите международни дестабилизиращи действия“, предупреди Белият дом в изявление.

В четвъртък НАТО изрази подкрепата си и „солидарност“ към Съединените американски щати по отношение на приемането на санкции срещу Русия за „дестабилизиращи дейности“ , особено в Украйна и Грузия.

„Съюзниците от НАТО подкрепят и са солидарни със Съединените щати след съобщението от 15 април за действия в отговор на дестабилизиращите дейности на Русия“, обяви трансатлантическият военен съюз в изявление.

Президентът Джо Байдън обяви миналата сряда, че е време да се „прекрати най- дългата война в Америка“ и да се пристъпи към безусловно изтегляне на войските от Афганистан, където те прекараха две десетилетия в кървава битка срещу талибаните, която в много отношения беше неуспешна.

Прозвището „вечна война“, офанзивата на американската армия в страната започва в отговор на атаките от 11 септември 2001 г.

Сега, 20 години по-късно – и с близо 2400 убити американски войници и десетки хиляди афганистанци – Байдън определи 11 септември като краен срок за последното напускане на страната от американските военнослужещи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук