Начало БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров: Следващите избори трябва да се направят по друг начин

Атанас Зафиров: Следващите избори трябва да се направят по друг начин

0
Сега ние сме подкрепили председателят на НС. Предстои да обсъдим следващите ни стъпки. Още утре на заседанието ще обсъдим подкрепата на президента Огромната част от БСП подкрепят президентската двойка. Радев. Това каза по БТВ социалистът Атанас Зафиров.

България се намира в тежка криза. Затова в ръцете на НС е да не се допусне такова развитие.  Не са водени разговори за шеф на парламента. Беше въпрос на позиция. Звучи като изпълнен ангажимент на партиите, които казаха ,че са за разграждане на модела ГЕРБ и Борисов. Има Митева има впечатляваща биография. Аз съм я подкрепил по съвест. БСП е системна, предсказуема партия. Вчера показахме мъдро и държавническо поведение.

Разумно намаляване на субсидията на партиите, би могло да се подкрепи.  Такъв подход би тласнал партиите в непредсказуема посока. Няма да е ясно откъде една партия ще се финансира.  БСП смята, че с един лев субсидия партиите трудно биха могли да се финансират.

По отношение на изборния кодекс – ние сме за видеонаблюдение. Първо трябва да се въведе активната регистрация и да се изчистят списъците от мъртвите гласове. Ние сме отстоявали такива позиции. Следващите избори трябва да се направят по друг начин. Готови сме за всякакъв сценарии. Надавам се този парламент да излъчи правителство. Няма лидерски казус в БСП. Огромна част от структурите стоят за г-жа Корнелия Нинова.

Склонни сме на разговор за смесена избирателна система. Но не изцяло мажоритарна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук