Начало БЪЛГАРИЯ БСП подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент

БСП подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент

0

Националният съвет на БСП ще подкрепи кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Четвърти час продължава заседанието. Приета е работна група. Тя ще води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други. Решението е подкрепено със 122 гласа.

Членовете на Националния съвет на БСП на днешното му заседание сформираха работна група, която да осъществява комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането ѝ, инициативният комитет и политиките, които ще отстояват Радев и Йотова. Групата ще се ръководи от Корнелия Нинова, а в състава ѝ влизат представителите от ръководството на партията – Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и представителите на ръководството на парламентарната група – Кристиан Вигенин и Христо Проданов.

Преди заседанието представители на младежката организация на БСП настояха за оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова заради изборната загуба. Позицията на БСП ще бъде обявена на пресконференция след час.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук