Начало БЪЛГАРИЯ Германската компания за млечни продукти MEGGLE Group напуска България

Германската компания за млечни продукти MEGGLE Group напуска България

0
Германската компания за млечни продукти MEGGLE Group ще прекрати производствената си дейност в България, става ясно от официално съобщение на компанията до медиите. Решението е част от предприети мерки по оптимизиране и преструктуриране на бизнес операциите на компанията в Югоизточна Европа. Това съобщи сайтът manager.bg.

Стратегията предвижда промени в бизнес моделите на всички нива, на които групата оперира, се казва още в него. За България промененият бизнес модел ще влезе в сила от 1 октомври тази година, а част от него ще бъде затварянето на предприятието на България в Шумен. 95 служители ще бъдат освободени от работа в резултат на затварянето на бизнес мощностите. От компанията посочват, че решението за прекратяване на производството у нас и съкращаването на персонала е било трудно, но неизбежно и е взето след „сериозно проучване на различните възможности“.

През следващите 5 месеца от преходния период към променения бизнес модел MEGGLE България уверява, че ще продължи да подкрепя своите служители и партньори. Компанията прави и важното уточнение, че не напуска страната и ще продължи да предлага своите продукти на пазара у нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук