Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Имаме капацитета, куража и екипа, пък докъдето стигнем

Христо Иванов: Имаме капацитета, куража и екипа, пък докъдето стигнем

0

Парламентарната група на „Демократична България“ е взела решение да работи за траен парламент, а не за нови предсрочни избори. Това съобщи в предаването „Панорама“ по БНТ председателят на групата Христо Иванов.

„Нашето твърдо мнение е, че трябва да работим така, че парламентът да е траен, за да търсим дългосрочни решения на съдбовните въпроси и ще преодолеем различията, за да ги решим. Имаме капацитета, куража и екипа, пък докъдето стигнем“, каза той.

Според него дали проектът на “Демократична България” за промени в Конституцията ще събере необходимите 60 подписа от народни представители, за да бъде внесен за разглеждане по същество, ще бъде най-важната демаркационна линия на този парламент и от нея ще се определи дали този парламент има шанс да живее дълго, или не.

Христо Иванов заяви, че е готов да се изправи пред избирателите, ако в сегашното Народно събрание не намери съмишленици за намерението си главният прокурор да бъде поставен под контрол.
В отговор на въпрос, Христо Иванов каза, че няма да се търси съгласие с „Има такъв народ“ по въпроси, по които двете партии имат непримирими различия, например за мажоритарния вот и за партийна субсидия от 1 лв. на глас.
По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук