Начало НОВИНИ Covid-19: Ваксинните паспорти са „неетични“, предупреждават служители на църквата във Великобритания

Covid-19: Ваксинните паспорти са „неетични“, предупреждават служители на църквата във Великобритания

0

Повече от 1200 църковни служители във Великобритания призоваха премиера Борис Джонсън да не въвежда сертификати за ваксина за коронавирус, заявявайки, че те са „неетична форма на принуда“.

Правителствен преглед проучва дали хората трябва да докажат, че са били ваксинирани.

Британският надзорен орган по въпросите за равенството заяви, че паспортите могат да създадат „двустепенно общество“.

Правителствените министри заявиха, че сертификатите ще позволят на хората да покажат дали са били ваксинирани, дали са имали отрицателен тест или са имали естествен имунитет от потвърдена инфекция през последните шест месеца.

Тъй като ограниченията се улесняват, сертификатите могат да играят роля при отварянето на театри, нощни клубове и масови събития като фестивали, както и да позволят облекчаване на социалното дистанциране в местата за гостоприемство, заяви правителството.

В писмото до премиера църковните служители предупредиха, че въвеждането на паспортите ще създаде „медицински апартейд“.

„Тази схема има потенциала да доведе до края на либералната демокрация, каквато я познаваме, и да създаде държава за наблюдение, в която правителството използва технология за контрол на някои аспекти от живота на гражданите“, се казва в писмото.

„Това представлява едно от най-опасните политически предложения, които някога са били отправяни в историята на британската политика.“

Министрите казаха, че независимо от окончателното решение на правителството, те няма да откажат влизане в църквите си на никого без паспорт на ваксина – или друг сертификат, който те са нарекли „доказателство за здраве“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук