Начало НОВИНИ Алексей Навални може да страда от „сърдечен проблем“, предупреждават лекарите

Алексей Навални може да страда от „сърдечен проблем“, предупреждават лекарите

0

Група лекари, които подкрепят руската опозиция Алексей Навални, поиска незабавен достъп до дисидента, затворен и обявен за гладна стачка, след като предупедиха, че нивото на калий в кръвта му е „критично“ и че може да има „сърдечен проблем“ по всяко време.

Най- видният критик на президента Владимир Путин обяви гладна стачка на 31 март, за да потърси медицинско лечение за болките в гърба и загубата на усещане на двата крака на Навални.

Навални отговаря на изискванията за присъда от две години и половина за обвинения в корупция в наказателна колония, в град Покров, на около 100 километра източно от Москва.

Личният лекар на Навални, Анастасия Василиева и още трима лекари, включително кардиолог, поискаха от отговорните за затвора спешен и незабавен достъп до дисидента.

Писмото, адресирано до ръководителя на федералната наказателна система, беше публикувано в профила на Василиева в Twitter в събота.

„Серумният калий е 7,1 mmol / l. Това са критични нива “, обясни лекарят в Twitter.

„Това означава, че функциите на двата бъбрека са в дисбаланс и че сърдечен проблем може да възникне по всяко време“, добави лекарят.

Нивото на калий в кръвта над 6,0 mmol / L обикновено предполага незабавно лечение.

В съвместното си писмо лекарите не изключват Навални , който е оцелял едва след отравяне с токсичния агент Новичок.

Според изявлението адвокатите на Навални не са могли да го посетят през уикенда, но лекарите смятат, че той трябва да бъде лекуван незабавно, „като се вземат предвид кръвните тестове и скорошното му отравяне“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук