Начало НОВИНИ Египет: железопътна катастрофа оставя 11 загинали и сто ранени

Египет: железопътна катастрофа оставя 11 загинали и сто ранени

0

Най-малко 11 души загинаха и почти сто бяха ранени тази неделя, 18 април, при железопътна катастрофа в град на севет от Кайро, съобщи правителството на Египет.

Четири вагона на влак, който е преминал от египетската столица до Ел Мансура, са дерайлирали близо до земеделския град Тух, което е прекъснало движението в двете посоки, съобщи изпълнителният директор с изявление, в което отбеляза, че причините за инцидента са неизвестни.

„Единадесет души загинаха, а 98 бяха ранени при инцидента с влака в Тух“ в плодородната зона на делтата на Нил, увери правителството.

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси поиска от корпуса на военните инженери да разследват причините за инцидента. „Около 55 линейки присъстваха и помогнаха за транспортирането на почти 100 ранени“. Това заяви здравното министерство.

В повечето случаи произшествията се дължат на човешки грешки, както и на лошото състояние на железопътната мрежа и липсата на системи за сигнализация и безопасност.

След последната трагедия египетският президент обеща да приложи „възпиращо наказание“ към виновните, било за „небрежност или корупция, без изключение или забавяне“ и до момента са задържани шестима железопътни служители, включително двамата замесени машинисти .

Въпреки обещанията на властите да подобрят застаряващата инфраструктура и да инвестират повече в този сектор, инцидентите се повтарят от десетилетия, без да се модернизира обширната железопътна мрежа, която минава от север на юг в страната. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук