Начало НОВИНИ Инцидент с Tesla „без никой на волана“ оставя двама загинали в САЩ.

Инцидент с Tesla „без никой на волана“ оставя двама загинали в САЩ.

0

Двама души са загинали миналата събота вечерта при инцидент с участието на Тесла, който се е движил без никой зад волана в Харис , Тексас (САЩ), северно от град Хюстън, според окръжните власти.

Един от починалите е бил на пътническата седалка, а друг е бил на задната седалка. Длъжностните лица увериха тази неделя, 18 април, че имат „99,9%“ сигурност, че „никой“ не е управлявал превозното средство по време на удара“. 

Тесла се блъсна в дърво с висока скорост на крива и на пожарникарите им бяха необходими четири часа, за да потушат пожара.

Разследващите се опитват да установят дали въздушните възглавници са били задействани и дали автомобилът е активирал помощ при управление, интелигентна помощна система, която Тесла предлага на пазара „автопилот“.

Американската компания моли своите шофьори да са наясно с шофирането по всяко време, за да поемат контрола над автомобила и ги канят да активират интелигентната асистираща система.

Инцидентът се случва, когато Tesla започва да тества система за „пълно автономно шофиране“ с някои от своите шофьори. Въпреки тази иновация, тя също така изисква водачът да държи ръцете си на волана през цялото време.

Някои експерти критикуват компанията, че използва термини като „автопилот“ и дават фалшив вид на автономност на превозното средство. 

Американската агенция за безопасност на пътищата (NHTSA) проучва възможността за налагане на разпоредби, които да осигурят вниманието на шофьорите зад волана, тъй като в автомобилната индустрия се въвеждат нови автоматични механизми за управление.

NHTS разследва повече от двадесет катастрофи с електрически превозни средства Tesla, докато използва системата за подпомагане на шофирането.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск защити рекорда за безопасност на своите електрически автомобили, твърдейки тази седмица, че помощта при шофинарето позволява на водачите да имат „10 пъти по-нисък“ шанс за инцидент. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук