Начало НОВИНИ Мексико ще поиска от САЩ да предоставят визи в замяна на засаждане...

Мексико ще поиска от САЩ да предоставят визи в замяна на засаждане на дървета

0

Президентът на Мексико, Андрес Мануел Лопес Обрадор, съобщи тази неделя намерението си да преговаря с колегата си от САЩ, Джо Байдън, споразумение за предоставяне на работни визи на тези, които задаждат дървета в югоизточната част Мексико и Централна Америка.

Искането ще бъде дадено по време на срещата на върха по въпросите на климатичните промени, свикана от Байдън за 22 април. Мексиканският президент ще поиска „програмата за живот на сеитбата да бъде разширена до Централна Америка, проект на неговото правителство, който предоставя помощ на селяните за засаждане на плодове и дървета.

„На три години, когато завършите вашето отглеждане, вече имате автоматичното си право на шестмесечна работна виза за Съединените щати. И три години след получаване на вашата работна виза, с добро поведение, вече имате право да надидатствате за американското си гражданство, илюстрира латиноамериканският президент в записано видео.

Лопес Обрадор е изчислил, че три милиона хектара могат да бъдат обработени за три години и да създадат 1,3 милиона работни места в Мексико и Централна Америка. Тази програма „позволява на хората да не бъдат принуждавани да мигрират и помага на околната среда“, подчерта държавният глава.

През последната седмица американското правителство разкри рекорден брой арести на мигранти на границата си с Мексико, като над 172 000 през март, включително почти 19 000.

Докато Мексико съобщава, че 17 445 чужденци са били представени пред Националния институт по миграцията през март, което е значително по-високо от 6 172 случая през декември 2020 г.

Лопес Обрадор призна, че през март миграцията, която преминава през Мексико към Съединените щати, е „преляла“ и каза, че „най-лошото е, че трафикантите на хора предлагат да вземат деца“, нещо „жестоко, нежелано и подло“.

Затова президентът призова за „регионално споразумение за миграцията“, което включва Канада, САЩ, Мексико, Гватемала, Салвадор и Хондурас.

Предишна статияЕгипет: железопътна катастрофа оставя 11 загинали и сто ранени
Следваща статияРусия декларира оставката си от Международната космическа станция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук