Начало НОВИНИ Преместиха Навални в затворническа болница

Преместиха Навални в затворническа болница

0

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е преместен в затворническа болница.

Той гладува от 20 дни, оплаквайки се от неадекватна медицинска помощ. Сега той е във Владимир, град на 180 км (112 мили) източно от Москва.

От затворническата служба на FSIN казват, че той се преглежда ежедневно от лекар и се е съгласил да приема витамини.

Навални беше отровен с нервно вещество през август миналата година и едвам оцеля.

След преместването му в реанимация в Берлин, токсиколозите стигнаха до извода, че отровата е руски оръжеен клас Новичок.

Западните правителства обвиниха руската държава за нападението, а Навални обвини директно президента Владимир Путин. Кремъл отрече каквото и да било участие и оспори заключението за Новичок.

От затворническата служба съобщиха, че лекарите са решили да преместят Навални днес в болница в Наказателна колония № 3 в град Владимир. Той е преместен от колонията Покров, която е на около 80 км по-близо до Москва.

Понастоящем руското министерство на вътрешните работи предупреди населението да не провежда улични протести срещу Навални. През януари на такива протести имаше хиляди арести.

„Всякакви агресивни действия на участници в неразрешени публични срещи, особено опити за провокиране на сблъсъци с служители на правоприлагащите органи, ще бъдат разглеждани като заплаха за обществената безопасност и незабавно потискани“, заяви министерството.

Лекарите на Навални предупредиха, че той ще „умре в рамките на следващите няколко дни“, ако не му бъде предоставена спешна медицинска помощ за остра болка в гърба и изтръпване на краката.

Той започна гладна стачка на 31 март в знак на протест, че не можа да се срещне със собствения си медицински екип. Неговите лекари казват, че последните резултати от кръвните изследвания показват, че той може да страда от бъбречна недостатъчност и да предизвика сърдечен арест всеки момент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук