Начало НОВИНИ Израел подписва ново споразумение с Pfizer за гарантиране на ваксини до 2022...

Израел подписва ново споразумение с Pfizer за гарантиране на ваксини до 2022 г.

0

Този понеделник, 19 април, правителството на Израел подписа нов договор с алианса Pfizer-BioNTech за придобиване на милиони допълнителни ваксини срещу COVID-19 до 2022 година.

Въпреки че властите не разкриват сумата на тази доставка, местният вестник Haaretz изчислява, че правителството се е съгласило да закупи още 9 милиона ваксини от американската лаборатория.

С подписването на този договор азиатската държава се надява да разполага с всички възможности „да се справи оптимално с коронавируса поне до края на 2022 г.“.

От своя страна министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, който също договаря удължаване на дозите, договорени с фармацевтичната компания Moderna, потвърди, че „скоро ще имаме повече от достатъчно ваксини както за възрастни, така и за деца“ и прогнозира, че „Израел ще се върне, за да води света в битката ”срещу пандемията на коронавируса. 

Нацията провежда една от най-успешните имунизационни кампании в света. Към днешна дата Израел е успял да инокулира повече от 5,3 милиона души с поне една доза от ваксината и почти 5 милиона с двете, т.е. повече от половината от населението си.

Степента на ваксинация е една от най-ефективните в света: тя намалява броя на инфекциите, смъртните случаи и пациентите в тежко състояние. Дори позволи на правителството да отмени задължителното носене на маски в публичните пространства. 

От 18 неделя гражданите на Израел излизат на улицата без задължението да носят маски. 

Възобновяването в Израел е почти завършено по отношение на бизнеса и срещите. Въпреки това здравните власти все още изискват използването на маски в затворени пространства и препоръчват носенето им при големи тълпи или претъпкани зони на открито.

Предишна статияПясъчната ивица на „Росенец“ е обявена за плаж
Следваща статияБорисов обяви кабинета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук