Начало БЪЛГАРИЯ Борисов: Ако Слави не направи кабинет, значи са страхливци!

Борисов: Ако Слави не направи кабинет, значи са страхливци!

0

„Досега благодарих на сестрите и на лекарите. Вижте как се радват хората, дали сме токсична партия? Благодаря на Тони, за пети път ме изтърга. Дано е за последен път, въпреки че няма да мирна.“ Това заяви пред медиите премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от болница „Софиямед“.

„Демократична България“ подкрепят „Има такъв народ“, които довчера за тях бяха чалгари, а те нали са умните и красивите“, коментира Борисов.

„Слави Трифонов не обича хората и каквито и протести да има, никога няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, призната партия от всички – партията на ГЕРБ. Довчера бяха чалгари за тях, те бяха умните и красивите“, допълни той.

„Ние подкрепяме разследването за „Росенец“. И затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души“, категорично заяви Борисов. Според него някъде е имало разговори за това мнозинство.

„Нека видим какво не харесват и какво не искат да се направи. Утре с „Има такъв народ“ на срещата ще отидат Даниел Митов, Калин Вельов и Любен Дилов-син“, уточни министър-председателят.

Да си гледат работата в парламента. Вчера Нинова каза, че съм казал задкулисно на Станишев да я свали. Слави трябва да се плаши. 

Аз съм му сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме по негово искане шефа на Софийски градски съд, когато ВКС по негово предложение, всичко му беше добре. Когато каза, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши. И те са хора на задколисието, каза той.

„Да съм бил умен, да съм ги записал, само че не съм бил умен, бил съм коректен, бил съм нормален и такъв ще остана“, подчерта Борисов.

„Накарах му се на министъра Ангелов, защото Симидчиев му се обадил и поискал да се видят на четири очи за щабове. Няма такова нещо, затова му разпоредих да отиде на трибуната и да каже на парламента да реши дали иска да възстанови стария щаб, или да състави нов. И министърът отива и с една заповед за една минута го утвърждава“, отсече министър-председателят. Той пожела здраве на Трифонов и каза, че е излязъл от парламента и от Министерски съвет, за да няма напрежение и недоволство.

„Сменили сме над 40 министри. Сега кой ще носи отговорност. Не му завиждам на Слави Трифонов. Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата“, разкри Борисов.

Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка, заяви още Бойко Борисов.

„Първият не се оттегля. Когато отборът прави смени, не прави смени“, каза той.

„Ако Слави не направи правителство със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички купом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях. Да видим“, добави още Борисов.

Планът за възстановяване е възможно най-доброто, което сме постигнали в момента с този капацитет, който има в държавата, каза  премиерът в оставка.

„Всички като ги гледам, омразата върши работа една – две седмици. След това трябва да си покажат капацитета. Планът за възстановяване е възможно най-доброто, което може да сме постигнали в момента с този капацитет, който има в държавата“, добави той. Борисов каза, че това е прекрасен план и вместо да философстват да излязат да кажат дали го приемат или ако не го приемат, да представят свой. „Те са били длъжни от август до сега да си направят плановете, щом мислят, че ще управляват“, каза още Борисов.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук