Начало НОВИНИ Британският премиер предупреждава, че се очаква нова вълна от инфекции с COVID-19

Британският премиер предупреждава, че се очаква нова вълна от инфекции с COVID-19

0

Британският премиер Борис Джонсън предупреди този вторник, 20 април, че се очаква нова вълна от инфекции с COVID-19 в Обединеното кралство въпреки напредването на програмата за ваксинация, в рамките на която са инокулирани над 43 милиона дози.

„Научното мнение на мнозинството в тази страна силно вярва, че тази година ще има нова вълна на коронавирус . Така че трябва, доколкото е възможно, да се научим да живеем с тази болест, както живеем с другите “, каза Джонсън на пресконференция от официалната си резиденция на Даунинг Стрийт.

Джонсън добави, че ще бъдат необходими „бустер изстрели тази есен“, за да се укрепи защитата, която ваксините осигуряват.

Имунизацията „прави разлика, помага да се намалят страданията и да се спасят животи“, но „все още не знаем напълно степента на защита, която изграждаме, точната сила на нашата защита“, каза ръководителят на правителството.

Британският министър на кабинета Майкъл Гоув и заместник-съветникът по медицина за Джонатан Ван-Там са пътували до Израел, за да научат от първа ръка за системата за сертифициране на коронавирус, която тази страна е създала като част от плановете си за деескалация. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук