Начало НОВИНИ Джо Байдън се надява, че присъдата за смъртта на Флойд е „правилна“

Джо Байдън се надява, че присъдата за смъртта на Флойд е „правилна“

0

Президентът на САЩ, Джо Байдън , каза във вторник, 20 април, че се надява присъдата по делото за смъртта на афро-американка Джордж Флойд да е „правилна“.

В думите си пред пресата в Овалния кабинет демократът направи най-ясните си изявления досега относно процеса срещу Шовин и увери, че е изчакал да се произнесе.

Байдън припомни, че този понеделник е разговарял по телефона със семейството на Флойд, чиято смърт през май 2020 г. обиколи света благодарение на видео, което показва, че Шовин притиска врата си с коляно повече от девет минути.

Той добави, че дори не може да си представи натиска и безпокойството, които изпитват роднините на Флойд и подчерта, че те „искат мир и спокойствие“. 

По-малкият брат на Флойд , Филонис Флойд , заяви пред NBC, че оценява призива на Байдън, защото „той знае какво е да загубиш член на семейството си и той знае процеса“.

Филонис се позовава на факта, че държавният глава е загубил първата си съпруга Нейлия и дъщеря си Наоми при катастрофа, както и друго от децата си.

„Даваше ни да разберем, че се моли за нас“, добави братът на Флойд.

Съдебните заседатели са изолирани от понеделник в хотел в Минеаполис трябва да решат единодушно дали Шовин е виновен по трите обвинения, пред които е изправен.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук