Начало НОВИНИ Ню Йорк: Безплатна марихуана за ваксинирани срещу COVID-19

Ню Йорк: Безплатна марихуана за ваксинирани срещу COVID-19

0

Любителите на марихуаната за развлечение и активисти в Ню Йорк във вторник, 19 април, предложиха безплатни цигари с канабис на хора над 21 години, които са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус.

Тази инициатива има за цел да подкрепи имунизационната кампания, проведена от правителството на САЩ, според организаторите. „Подкрепяме усилията на федералното правителство за ваксинация“. Товаобясни Майкъл О’Мали пред агенция Франс прес. Присъстващите трябваше да покажат ваксинационните си карти, за да получат безплатната проба.

Тази кампания за разпространение започна в Манхатън в 11:00 ч. (местно време) и продължи около пет часа. На Юниън Скуеър, на крачки от Гринуич Вилидж, имаше опашка от около 50 души, млади и стари.

Тази кампания беше добавена към тази на други марки в САЩ, които предлагат хотдог или бира на хора, които имат доказателство, че са били ваксинирани с антиковидна ваксина.

Този безплатен план за разпространение на наркотици също се стреми да отпразнува легализацията на канабиса за консумация с развлекателна цел в щата Ню Йорк в края на март.  „Това е първият път, когато можем законно да седнем и да раздаваме марихуана“, припомни активистът Майкъл О’Мали.

38-годишната Сара Оверхолт излезе с две стави в джоба си, след като показа картата си за ваксинация и тази на 70-годишната си майка. За 38-годишната Сара Оверхолт, марихуаната и ваксината са необходими.

 „Пуша всеки ден и това ме прави по-добър човек, повярвайте ми“, каза тя усмихната.

Що се отнася до ваксината, „всеки трябва да бъде ваксиниран, не би трябвало билката да убеждава хората да го правят, но ако тя работи, още по-добре“, добави тази жена, която получи първата си доза от ваксината на 25 март и очаква втората доза ваксина този четвъртък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук