Начало НОВИНИ Индия рухва: „Накъдето и да погледнете има линейки и мъртви тела“

Индия рухва: „Накъдето и да погледнете има линейки и мъртви тела“

0

Тази сряда, 21 април, коронавирусът продължи да опустошава Индия с рекордните 2000 смъртни случая за 24 часа. Тази нация от 1,35 милиарда души също регистрира за първи път близо 300 000 нови случая на ден, в една от най-сериозните вълни на пандемията.

„Ситуацията беше овладяна преди няколко седмици и втората вълна дойде като ураган“, обяви премиерът Нарендра Моди.

Страната има проблеми с недостига на ваксини, поради което забрани износа на дози от формулата AstraZeneca, произведени на местно ниво, докато болниците все повече се сриват.

Утар Прадеш е сред най-засегнатия район в Индия и хората там страдат, въпреки че властите настояват, че ситуацията е под контрол.

С общо 851 620 инфекции и 9830 смъртни случая от началото на пандемията през 2020 г., Утар Прадеш не се е представил толкова зле по време на първата вълна, която опустоши много други индийски райони. 

Проблемните роднини на болните са принудени да плащат прекомерни цени на черния пазар за лекарства и кислород, а групите в социалната мрежа WhatsApp са затрупани с отчаяни призиви за помощ.

Столицата на страната, Делхи, с 20 милиона жители, е третият регион с най-голям брой случаи, почти 30 000 нови инфекции в последните 24 часа.

Болниците на страната започнаха да съобщават за ограничена наличност на кислород за нарастващия брой болни, които се нуждаят от хоспитализация.

Надеждата на индийската страна е в ускоряването на ваксинационната кампания, докато се достигне ниво на имунизация, с което ще се наблюдава намаляване на смъртните случаи и хоспитализациите. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук