Начало НОВИНИ Индия рухва: „Накъдето и да погледнете има линейки и мъртви тела“

Индия рухва: „Накъдето и да погледнете има линейки и мъртви тела“

0

Тази сряда, 21 април, коронавирусът продължи да опустошава Индия с рекордните 2000 смъртни случая за 24 часа. Тази нация от 1,35 милиарда души също регистрира за първи път близо 300 000 нови случая на ден, в една от най-сериозните вълни на пандемията.

„Ситуацията беше овладяна преди няколко седмици и втората вълна дойде като ураган“, обяви премиерът Нарендра Моди.

Страната има проблеми с недостига на ваксини, поради което забрани износа на дози от формулата AstraZeneca, произведени на местно ниво, докато болниците все повече се сриват.

Утар Прадеш е сред най-засегнатия район в Индия и хората там страдат, въпреки че властите настояват, че ситуацията е под контрол.

С общо 851 620 инфекции и 9830 смъртни случая от началото на пандемията през 2020 г., Утар Прадеш не се е представил толкова зле по време на първата вълна, която опустоши много други индийски райони. 

Проблемните роднини на болните са принудени да плащат прекомерни цени на черния пазар за лекарства и кислород, а групите в социалната мрежа WhatsApp са затрупани с отчаяни призиви за помощ.

Столицата на страната, Делхи, с 20 милиона жители, е третият регион с най-голям брой случаи, почти 30 000 нови инфекции в последните 24 часа.

Болниците на страната започнаха да съобщават за ограничена наличност на кислород за нарастващия брой болни, които се нуждаят от хоспитализация.

Надеждата на индийската страна е в ускоряването на ваксинационната кампания, докато се достигне ниво на имунизация, с което ще се наблюдава намаляване на смъртните случаи и хоспитализациите. 

Предишна статияПутин предупреждава Запада, че ще съжалява, ако реши да премине „червената линия“
Следваща статияКралица Елизабет II нарушава мълчанието си след смъртта на принц Филип

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук