Начало НОВИНИ Путин очаква Русия да постигне стаден имунитет през есента

Путин очаква Русия да постигне стаден имунитет през есента

0

По време на речта си пред двете камари на парламент Владимир Путин, президент на Русия, препоръча на гражданите да се ваксинират срещу коронавируса.

„Ваксинацията сега е от най-голямо значение и аз моля всички ръководители на регионите и правителството да работят по това всеки ден. През есента трябва да формираме стаден имунитет. Изпълнението на тази цел зависи само от нас, от всички граждани“, каза президентът. 

Путин искаше да затвърди тази идея и каза: „Призовавам всички граждани да се ваксинират. Само тогава можем да спрем пандемията. Другият начин е по-лош: заразяване с непредсказуеми последици ”.

Според дигиталната страница на Гогов, единствената, която регистрира данни за имунизационния процес при липса на официални данни от правителството, 10,6 милиона души (7,24%) са ваксинирани с първата доза и 6,3 милиона (4,32%) с втория в руската страна. 

Според съобщения от тази платформа, ако този процент на инокулация продължи, половината от страната ще бъде ваксинирана в рамките на 348 дни. 

Държавният глава посочи, че ситуацията в други страни е тревожна; следователно трябва да се планират различни мерки за спиране на разпространението на вируса.

„Виждаме колко драматична е ситуацията в много страни, където броят на инфекциите се увеличава. Сега трябва да държим под контрол всички линии на действие, предназначени да спрат разпространението на коронавируса, както в страната, така и по външните граници“, каза още президентът.

Предишна статияМитов: Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време
Следваща статияИТН с официален отговор на ГЕРБ: Вие сте основен символ на статуквото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук